آموزش نقشه برداری هوایی
صفر تا صد آموزش جامع فتوگرامتری
بروز ترین کامل ترین تخصصی ترین کاربردی ترین دوره آنلاین برای علاقه مندان به حوزه نقشه برداری
بیش از 70 دانشجو
70 ساعت آموزش
پشتیبانی یک ساله
مینی دوره رایگان نقشه برداری هوایی
8 تا فیلم از بخش های مختلف دوره رو براتون رایگان گذاشتیم تا ببینید و لذت ببرید.
دوره نقشه برداری با پهپاد(اطلاعات کامل)
آموزش نقشه برداری هوایی، کامل ترین پکیج آموزش جامع فتوگرامتری
دوره نقشه برداری هوایی با پهپاد مسترپی در یک نگاه
دوره نقشه برداری با پهپاد مسترپی دارای سه بخش مختلف می باشد. بخش اول آموزش جامع فتوگرامتری با نگاه پروژه محور، بخش دوم آموزش نرم افزار های پردازش تصویر که قسمت نرم افزاری دوره نقشه برداری هوایی می باشد که در آن مدرس یک پروژه را به صورت گام به گام در نرم افزار های مورد نیاز نقشه برداری هوایی و تهیه نقشه های متنوع هوایی پیش خواهد رفت. شما پس از گذراندن و مشاهده تمامی ویدیو های آموزشی که در 18 هفته تهیه شده است، با مدرس دوره نقشه برداری هوایی چند جلسه عملی به محل پروژه رفته و تمامی آموخته های خود را که از آموزش جامع فتوگرامتری یاد گرفته اید در مقابل مدرس اجرا کرده و تحت نظر ایشان یک پروژه نقشه برداری هوایی با پهپاد را نقشه برداری خواهید کرد.
سرفصل های دوره نقشه برداری با پهپاد را عنوان سیلابس دوره در نوار سمت چپ می توانید مشاهده کنید. همچنین اطلاعاتی در مورد مدرس و نحوه ثبت نام و تهیه دوره را در این نوار مشاهده کنید. در ادامه مطالب نیز مفاهیمی از آموزش جامع فتوگرامتری و مراحل آموزش نقشه برداری هوایی با پهپاد را مطالعه کرده و از تهیه دوره نقشه برداری هوایی اطمینان حاصل کنید.
علم فتوگرامتری چیست؟
علم فتوگرامتری یا نقشه برداری هوایی با پهپاد، کمک میکند تا با استفاده از تصاویر هوایی، نقشههای دقیق و جامعی از مناطق مختلف ایجاد شود. این علم و مبانی فتوگرامتری از تصاویر هوایی و دادههای فتوگرامتری برای استخراج اطلاعات مکانی و مشخصات فیزیکی از مناطق استفاده می شود.
نقشه برداری هوایی(فتوگرامتری) شامل مراحل زیر میباشد:
- تصاویر هوایی با پهپادها از منطقه مورد نظر گرفته میشود.
- این تصاویر با استفاده از دستگاههای فتوگرامتری تجزیه و تحلیل میشوند.
دستگاههای فتوگرامتری، قادر به اندازهگیری شدت نور و رنگها در تصاویر هوایی هستند. با استفاده از این دادهها، میتوان اطلاعاتی مانند ارتفاع ساختمانها، شیب زمین، تراکم گیاهان و کیفیت آب را استخراج کرد. همچنین با تحلیل طیف رنگ در تصاویر هوایی، میتوان اطلاعات بیشتری درباره مواد و اجسام موجود در منطقه بدست آورد.
کاربردهای گوناگون فتوگرامتری و اصول آن:
نقشه برداری هوایی و یا مبانی فتوگرامتری در بسیاری از صنایع و کاربردها استفاده میشود. در صنایع مهندسی عمران(نقشه بردای)، این علم به ما کمک میکند تا نقشههای دقیق از ساختمانها، جادهها و زیرساختهای شهری را ایجاد کرد. در صنایع کشاورزی، میتوان با استفاده از مبانی فتوگرامتری، اطلاعاتی درباره تراکم گیاهان، کیفیت خاک و مدیریت منابع آب را به دست آورد. همچنین، در علوم زمینشناسی و محیطزیست، نقشه برداری هوایی به ما کمک میکند تا اطلاعاتی درباره تغییرات آب و هوا، جنگلها، مناطق طبیعی و منابع طبیعی مختلف بدست آورد. به طور کلی، علم نقشه برداری هوایی یا مبانی فتوگرامتری، با استفاده از تصاویر هوایی و دادههای فتوگرامتری، به ما کمک میکند تا اطلاعات دقیقی از مناطق مختلف را در اختیار داشته باشیم و از آن در برنامهریزی و تصمیمگیریهای مختلف استفاده کنیم. داشتن تخصص در این حوزه باعث ورود ما به حوزههای کاری جدیدی خواهد شد. در دوره نقشه برداری هوایی، سعی بر آن است که هر آنچه مورد نیاز شما برای ورود به بازار کار در تمامی حوزه های ذکر شده را برای شما فراهم کنیم.
اگر میخواهید یادگیری پهپاد رو شروع کنی، پیشنهاد میکنیم صفحه آموزش مهارت خلبانی با پهپاد مسترپی را چک کنید.
آموزش انلاین نقشه برداری هوایی با پهپاد
آکادمی آموزشی مسترپی در دوره نقشه برداری هوایی با پهپاد، تنها یک پکیچ نقشه برداری هوایی غیرحضوری ارائه نخواهد داد، بلکه یک دوره حضوری با پشتیبانی فیلم های آموزشی را در اختیار مخاطبین خود قرار می دهد. دوره های حضوری نقشه برداری هوایی با پهپاد، طی نهایتا 5 روز برگزار می شود: 4 روز تئوری و یک روز عملی.
در مدت 5 روز با توجه به زمان محدود و حجم بالای مطالب و هم چنین کشش سطح دوره، نمی توان تمامی سرفصل های تئوری و عملی را به مخاطبین منتقل کرد. مسترپی در دوره نقشه برداری هوایی با پهپاد، تمامی مباحث تئوری را در قالب ویدیو های آموزشی با کیفیت در اختیار شما قرار می دهد. در این شرایط تمامی مطالب تئوری با همه جزئیات همواره در اختیار قرار خواهند گرفت. پس از اتمام سرفصل های تئوری، پیامی به مدرس دوره ارسال می شود. مدرس با شما تماس گرفته و از کیفیت دوره، میزان تسلط شما به مباحث، اشکالات احتمالی از دوره را جویا شده و متناسب با شرایط و دانسته های شما از نقشه بردای هوایی با پهپاد، تعدادی جلسه حضوری برای قسمت عملی دوره نقشه برداری هوایی در نظر خواهد گرفت. این جلسات به صورت خصوصی و صرفا برای شما در نظر گرفته شده و سکوی پرتاب شما برای ورود به بازار کار خواهد بود.
بنابراین وجود مجموعه ویدیو های آموزشی تئوری به صورت کامل و قابل دسترس و همچنین تمرین به صورت خصوصی زیر نظر مدرس دوره و انجام پروژه به صورت عملی، دو ویژگی مهم و اساسی دوره نقشه برداری هوایی با پهپاد خواهد بود.
نحوه نقشه برداری هوایی با پهپاد
نقشه برداری هوایی شامل سه بخش اصلی می باشد.
- عملیات زمینی و ایجاد نقاط کنترل
- عملیات پرواز و نقشه برداری با پهپاد و تهیه تصاویری که دارای ویژگی ها و فاکتور های خاص نقشه برداری هوایی می باشد.
- پردازش و تهیه خروجی های مورد نیاز کارفرما توسط نرم افزار های پردازش تصویر مانند آموزش نرم افزار متاشیپ. دوره نرم افزار metashape از جمله آموزش های دوره نقشه برداری هوایی می باشد که به صورت تک دوره آموزش نرم افزار متاشیپ نیز در وبسایت مسترپی موجود می باشد.
پیش نیاز هایی که در پکیج اموزش نقشه برداری هوایی خواهید دید.
پیش از آشنایی با مراحل عملیات نقشه برداری هوایی، ابتدا باید یک سری از مفاهیم و تکنیک ها یاد گرفته و در مراحل عملیات نقشه برداری با پهپاد پیاده سازی شوند. در دوره نقشه برداری هوایی با پهپاد، ابتدا تمامی مفاهیم و تکنیک های مورد نیاز معرفی شده تا با زبان نقشه برداری هوایی آشنا شوید، پس از آن سه مرحله اصلی نقشه برداری با پهپاد به طور کامل، چه به صورت تئوری و چه عملی توضیح داده خواهد شد.
سوالاتی پیش از شروع اموزش نقشه برداری هوایی با پهپاد
چه علمی قرار است یاد گرفته شود؟
- فتوگرامتری، یعنی اندازه گیری از روی تصاویر. این تصاویر باید تصاویر پوشش داری باشند.
چرا در نقشه برداری هوایی با پهپاد، تصاویر پوشش دار مورد نیاز است؟
- دلیل پوشش دار بودن تصاویر هوایی، رسیدن به بعد سوم (ارتفاع) است. از این طریق می توان به خروجی های متنوعی مانند نقشه، منحنی میزان، توپوگرافی و مدل سه بعدی و … دست یافت.
در پکیج آموزش نقشه برداری با پهپاد مطالب بالا گفته شده است؟
- توضیحات کلی درباره آموزش نقشه برداری هوایی(فتوگرامتری) اولین بخش از دوره می باشد که جهت آشنایی با علم فتوگرامتری است و این نکته را روشن می کند که همه چیز به تصاویر هوایی بستگی دارد. پس در نقشه برداری هوایی فقط به پرواز پهپاد نمی توان فکر کرد. کلی مطلب قبل از پرواز باید یاد گرفته شود.
نقش دوربین در نقشه برداری هوایی با پهپاد
حالا که متوجه شدیم در نقشه برداری هوایی همه چیز تصویر است، باید درباره پارامتر های دوربینی که بر روی پهپاد نصب شده و نقشه برداری با پهپاد را انجام می دهد آشنا شد. در آموزش نقشه برداری هوایی تمامی تنظیمات و پارامتر های ضروری برای تهیه تصاویر هوایی مطلوب گفته شده است.
از دیدگاه یک فتوگرامتریست، پارامتر های دوربین به سه دسته تقسیم می شوند:
پارامتر های اصلی مثل سنسور، رزولوشن مورد نیاز، فاصله کانونی و تاثیر پارامتر های اصلی بر روی تصاویر هوایی در نقشه برداری با پهپاد ( که همه این موارد به طور مفصل در دوره نقشه برداری با پهپاد، بحث شده است.)
توانمندی های دوربین
تنظیمات لحظه تصویربرداری(راجع به این موضوع بخاطر اهمیت آن، در ادامه مفصل توضیح داده خواهد شد)
آموزش نقشه برداری هوایی و اهمیت پهپاد نقشه برداری
در اموزش نقشه برداری با پهپاد، پس از شناخت دوربین و پارامتر های آن به ویژگی های پهپاد نقشه برداری اشاره خواهد شد. پهپاد ها به طور کلی به سه دسته مولتی روتور . بال ثابت Vtol(دوزیست) تقسیم بندی می شود.
در دوره اموزش نقشه برداری با پهپاد، به آن دسته از پهپاد هایی که مناسب پروژه های نقشه برداری هوایی هستند، همچنین آشنایی با ویژگی های هر دسته پرداخته خواهد شد.
یک پهپاد نقشه برداری می بایست دارای ویژگی های پرواز اتوماتیک، استاندارد های ایمنی لازم از جمله برگشت به خانه را داشته باشد. پهپاد های نقشه برداری باید قابلیت حمل یک محموله مانند دوربین مناسب برای عکسبرداری هوایی، سامانه GPS برای تصویربرداری از نقاط خاص مدنظر را داشته باشند. پهپاد نقشه برداری باید گیمبال سه محوه داشته باشد تا لرزش های لحظه تصویر برداری را کنترل کند. به تمامی نکات مورد نیاز برای یک پهپاد نقشه برداری مناسب اشاره شده است.
موضوع ویژگی های پهپاد نقشه برداری چه ارتباطی با اموزش نقشه برداری با پهپاد دارد؟
با شناخت انواع پهپاد ها و نوع کاربری آن ها و ویژگی پهپاد ها، به ویژه پهپاد نقشه برداری و همچنین با شناخت نوع پروژه پیشنهادی، می توان پهپاد مورد نیاز خود را تهیه کرد. بنابراین در پکیج اموزش نقشه برداری هوایی با پهپاد، سعی شده است تا تمامی نکات و ویژگی ها مورد نیاز پهپاد نقشه برداری به طور جامع بیان شود.
زبان فتوگرامتریستی در آموزش نقشه برداری هوایی با پهپاد
حالا که هم زبان با یک فتوگرامتریست شدین، باید چند نرم افزار طراحی مسیر پرواز را آموزش ببینید. در پکیج نقشه برداری هوایی با پهپاد، با نرم افزار های طراحی مسیر پرواز در سیستم عامل های اندروید و ios آشنا شده و به تمامی تنظیمات و پارامتر های لازم برای نقشه برداری با پهپاد مسلط خواهید شد. شما می بایست متناسب با نوع پروژه، سیستم عامل تلفن همراه خود و امکاناتی که از نرم افزار طراحی مسیر پرواز می خواهید، یک نرم افزار طراحی مسیر پرواز را برای پروژه نقشه برداری هوایی انتخاب کنید.
در انتهای فصل از دوره نقشه برداری هوایی مسترپی، مزایا و معایب هر یک از نرم افزار های طراحی پرواز بررسی شده و آن ها به طور خاص برای انجام پروژه های نقشه برداری هوایی با یکدیگر مقایسه شده است.
پکیج نقشه برداری هوایی با پهپاد(بخش پرواز)
شروع پرواز با اموزش نرم افزار های مدیریت پرواز
حالا که هم زبان با یک فتوگرامتریست شدین، باید چند نرم افزار طراحی مسیر پرواز را آموزش ببینید. در پکیج آموزش نقشه برداری هوایی با پهپاد، با نرم افزار های طراحی مسیر پرواز در سیستم عامل های اندروید و iOS آشنا شده و به تمامی تنظیمات و پارامتر های لازم برای نقشه برداری با پهپاد مسلط خواهید شد. شما می بایست متناسب با نوع پروژه، سیستم عامل تلفن همراه خود و امکاناتی که از نرم افزار طراحی مسیر پرواز می خواهید، یک نرم افزار طراحی مسیر پرواز را برای پروژه نقشه برداری هوایی انتخاب کنید. از جمله این نرم افزار ها می توان به نرم افزار جدید dji pilot 2 اشاره کرد. آموزش نرم افزار dji pilot 2 به صورت اختصاصی در آکادمی مسترپی تهیه شده و شما می توانید ویدیو های رایگان این نرم افزار را مشاهده کنید.
تفاوت اپراتور با یک متخصص فتوگرامتری
پس از آشنایی با ویژگی های دوربین مناسب تصویربرداری هوایی و جایگاه تنظیم پارامتر های ضروری در نرم افزار، انتخاب پهپاد نقشه برداری مورد نیاز خود و همچنین آشنایی با زبان و اصطلاحات یک فتوگرامتریست، ما هنوز یک اپراتور هستیم. آن چیزی که باعث تفاوت یک اپراتور و یک مختصص فتوگرامتری می شود، نحوه محاسبه هر یک از پارامتر های لازم در نقشه برداری هوایی با پهپاد می باشد. پارامتر هایی از جمله:
- ارتفاع پرواز
- طراحی مناسب مسیر پرواز
- محاسبه پوشش طولی و عرضی تصاویر
- تمامی پارامتر های مورد نیاز برای انجام یک پرواز ایمن
- تهیه تصاویر مطلوب برای نقشه برداری با پهپاد
ویژگی های یک فتوگرامتریست؟
یک مختصص فتوگرامتریست، علاوه بر تسلط بر کار های اپراتور، می تواند پارامتر های دوربین و پهپاد را نیز محاسبه، تنظیم و تحلیل کند. در پروژه های نقشه برداری هوایی با پهپاد، کارفرما مقیاس و منحنی میزان درخواستی را ارائه می دهد، حال شما به عنوان یک مختصص فتوگرامتری باید با توجه به خواسته های کارفرما، پارامتر های دوربین برای تصویربرداری هوایی و پرواز ایمن را محاسبه کرده و در انتها به ارتفاع پرواز مناسب برسید. در پکیج آموزش نقشه برداری هوایی با پهپاد، تمامی نکات بیان می شود. یک پروژه عملی نقشه برداری با پهپاد همراه با تهیه تمامی خروجی های مورد نیاز کارفرمایان آموزش داده شده است. شما میتوانید با دیدن ویدیو های پکیج آموزش نقشه برداری با پهپاد، به طور شخصی پروژه خود را تکمیل کنید.
در ادامه به چالش های پیش روی پروژه های نقشه برداری هوایی با پهپاد پرداخته خواهد شد. استفاده از تجربه های سایرین در پروژه های نقشه برداری با پهپاد، از بروز خسارات مالی جلوگیری کرده و شما را یک گام از سایر نقشه برداران جلو می اندازد.
چالش هایی مانند:
- شرایط محیطی خاص در پروژه(مناطق کوهستانی که با تغییرات ارتفاعی شدید ناگهانی همراه است و سایر شرایط سخت محیطی)
- وجود کابل ها و دکل های فشار قوی که می تواند به ارتباط رادیویی پهپاد با ریموت کنترلر اختلال ایجاد کند و موجب سقوط پهپاد و وارد آمدن ضرر مالی زیادی شود.
تنظیم صحیح پارامتر های طراحی پرواز با در نظر گرفتن تمامی نکات ایمنی لازم، اصلی ترین راهکار برای رفع چالش های پیش روی پروژه های نقشه برداری هوایی با پهپاد است که به طور کامل در پکیج آموزش نقشه برداری هوایی پوشش داده شده است. این دوره عملی با پشتیبانی ویدیو اموزشی شامل پروژه عملی خواهد بود. در محیط کوهستانی، پس از طراحی صحیح مسیر پرواز، پهپاد به پرواز درخواهد آمد. شما در تمامی مراحل پروژه، از طراحی مسیر پرواز تا به پرواز درآمدن پهپاد و انجام وظایف خواسته شده در پروژه، همراه ما هستید و با کیفیت تصویر مطلوب، ناظر بر تمامی مراحل آموزشی خواهید بود.
تنظیم پارامتر های لحظه تصویربرداری در پروژه های نقشه برداری با پهپاد
فرض کنید که طراحی صحیح مسیر پرواز پهپاد انجام شد و پهپاد در محل پروژه به پرواز درآمد، شرایط نوری در محل پروژه چطور است؟
میزان باد موجود در منطقه چه مقدار و تا چه میزان در فرآیند تصویربرداری تاثیرگذار است؟
چه پارامتر هایی از دوربین در لحظه تصویربرداری باید تنظیم شوند تا تصویر بدون اعوجاج و کشیدگی باشد؟
سه پارامتر اصلی دوربین در لحظه تصویربرداری را میتوان به صورت زیر معرفی کرد:
- سرعت شاتر(shutter speed)
- ایزو(ISO)
- دریچه دیافراگم(Aperture )
نیاز است که هر یک از پارامتر های بالا و مکان تنظیم آن ها داخل دوربین و نحوه ایجاد تغییر درست ومحاسبه بهینه آن ها به طور کامل شناخته و از همه مهم تر این سه پارامتر طوری تنظیم شوند که هر سه با هم سینک شده و بهینه ترین عملکرد را به همراه داشته باشند.
مثلث تصویربرداری در آموزش های نقشه برداری هوایی با پهپاد چیست؟
در قسمت قبل به پارامتر های اصلی دوربین در لحظه تصویربرداری پرداخته شد. برای اخذ یک تصویر واضح، نیاز به یک مثلث تصویر برداری است. هر راس این مثلث شامل پارامتر های سرعت شاتر، ایزو و دریچه دیافراگم است. تنظیم این پارامتر ها دارای فرمول کلی نیست و متاثر از میزان شدت نور محیط در پروژه است. در پکیچ آموزش نقشه برداری هوایی با پهپاد، نحوه تنظیم این مثلث هوایی در شرایط نوری مختلف و نحوه محاسبه و تنظیم پارامتر ها در محل پروژه نقشه برداری هوایی، آموزش داده شده است. این نکته بسیار مهمی است و موجب ایجاد خروجی های با کیفیتی شده و از ایجاد تصاویر هوایی بی کیفیت و به دنبال آن گرفتن خروجی هایی با دقت نامطلوب، جلوگیری می کند.
تصاویر پوشش دار در دوره نقشه برداری هوایی
در نقشه برداری هوایی، اگر تصاویر پوشش دار نباشند، بعد ارتفاع را نمی توان محاسبه کرد و همچنین استفاده از تصاویر پوشش دار نامناسب نیز در دقت خروجی ارتفاعی نهایی تاثیر خواهد داشت.
پوشش مناسب تصویر در نقشه برداری هوایی با پهپاد چیست؟
پوشش 70 در 80 در چه پروژه هایی مورد نیاز است؟
چرا باید بیشتر از محدوده پروژه، تصویربرداری با پهپاد صورت بگیرد؟
حاشیه در تصویررداری(Margin) چیست و چگونه محاسبه می شود؟
سوالات بالا به همراه توضیحات کامل تصاویر پوشش دار(پوشش عرضی و طولی) در پکیج نقشه برداری هوایی با پهپاد به طور کامل توضیح داده شده است.
عملیات زمینی در نقشه برداری هوایی با هلیشات
بعد از شناخت تمامی ویژگی های دوربین و پهپاد برای انجام مراحل نقشه برداری با پهپاد، نوبت به انجام عملیات زمینی و ایجاد نقاط کنترل برای پروژه نقشه برداری هوایی می رسد.
کجاها نباید نقاط کنترل ایجاد کرد؟ دانستن اینکه در چه مکان های نباید نقاط کنترل را ایجاد کرد، باعث میشود که از به دقت نامطلوب رسیدن پروژه و ایجاد خروجی های بی کیفیت جلوگیری کرد.
چه شکل هایی برای ایجاد نقطه کنترل، قابل ترسیم است؟
هدف از ایجاد نقاط کنترل در عملیات نقشه برداری با پهپاد؟
نحوه محاسبه اندازه نقطه کنترل متناسب با ارتفاع پرواز پروژه؟
مکان های مورد نیاز برای ایجاد نقاط کنترل در چه بخش هایی از پروژه است؟
تراکم نقاط کنترل در هر پروژه، بسته به شرایط چه تعدادی می باشد؟
در پکیج نقشه برداری هوایی با پهپاد، علاوه بر پاسخ به سوالات بالا، نحوه آرایش بندی منظم نقاط کنترل در نرم افزار مربوط به ایجاد نقاط کنترل در نقشه برداری هوایی با پهپاد معرفی شده و به طور کامل آموزش داده می شود. تمامی مطالب حول ایجاد نقاط کنترل در عملیات زمینی در دو بخش نرم افزاری و پیاده سازی در محیط پروژه به صورت عملی آموزش داده شده است.
اشنایی با کارفرمایان پروژه های نقشه برداری هوایی
فرض کنید که به تمامی مطالب پکیج نقشه برداری هوایی با پهپاد مسلط شده اید. چه ارگان ها، سازمان ها و شرکت هایی به نقشه برداری هوایی با پهپاد نیاز خواهند داشت؟ در کجا باید به دنبال بازار کار نقشه برداری هوایی باشیم؟
در بخشی از پکیج اموزشی نقشه برداری هوایی با پهپاد، به تمامی شرکت ها و ارگان هایی که به حرفه شما نیاز خواهند داشت، پرداخته شده است و نمونه هایی از پروژه های قابل تصور برای هر ارگان و سازمان مرور شده است.
هزینه های نقشه برداری هوایی با پهپاد
در پکیج آموزش نقشه برداری هوایی با پهپاد، بر اساس سه مدل رایج کلی که هزینه های نقشه برداری هوایی را محاسبه می کنند، قیمت گذاری صورت گرفته است. همچنین مزایا و معایب هر یک از روش های قیمت گذاری بیان شده است.
برای انجام یک پروژه نقشه برداری با پهپاد علاوه بر یک پهپاد به تجهیزات متعدد دیگر نیاز است. تمامی این تجهیزات چه به صورت کرایه ای و چه به صورت شخصی، نیازمند پرداخت هزینه می باشند. به تمامی نکات در مورد هزینه ها، تجهیزات مورد نیاز و نحوه قیمت گذاری آن ها در پروژه های گوناگون نقشه برداری هوایی به طور مفصل پرداخته شده است.
شبیه سازی پروژه نقشه برداری هوایی با پهپاد
در یک سرفصل مجزا به طور کاربردی، صفر تا صد یک پروژه نقشه برداری هوایی از تحویل پروژه، گرفتن مجوز های پرواز، مشاهده اولیه مکان پروژه تا نحوه ی اجرای زمینی، چک کردن ایمنی های پرواز، طراحی رن پرواز، انجام پردازش و گرفتن خروجی های لازم، قیمت گذاری و نحوه تسویه با کارفرما، در پکیج اموزش نقشه برداری هوایی با پهپاد آماده شده است.
مهم ترین بخش یک پروژه نقشه برداری هوایی، آنالیز لحظه به لحظه از فرآیند پرواز پهپاد در مسیر طراحی شده است.
بررسی و آنالیز کیفیت تصویربرداری، پایش سرعت باد، چک کردن میزان شارژ باتری و اطمینان از ارتباط رادیویی پهپاد با ریموت کنترلر و چندین نکته کاربردی که صورت عملی در پروژه انجام شده است، در سرفصل های جداگانه در بخش عملی پکیج اموزشی نقشه برداری هوایی با پهپاد توضیح به تفصیل توضیح داده شده است.
عملیات زمینی یا ایجاد نقاط کنترل
در این دوره به طور کامل به مبانی طراحی و پیاده سازی نقاط کنترل پرداخته شده است. این بخش به دو صورت دسته بندی می شود:
نقاط کنترل از نگاه یک متخصص فتوگرامتری
نقاط کنترل از نگاه یک متخصص GPS
نقاط کنترل را در چه مناطقی می توان پیاده سازی کرد، شکل نقاط کنترل به چه صورتی باشد، بر اساس شرایط از چه جنسی از نقاط کنترل استفاده شود، از چه رنگ هایی برای پیاده سازی نقاط کنترل استفاده شود. بنابر شرایط پروژه و ماهیت زمین مورد بررسی هر یک از پارامتر های بالا قابل تغییر خواهد بود. پس از شناخت پارامترهای نقاط کنترل مناسب برای هر پروژه، نوبت به پیاده سازی آن می رسد.
در کجا باید نقاط کنترل را پیاده سازی کرد؟ در این دوره از نگاه یک فتوگرامتریست به نقاط مناسب برای ایجاد نقاط کنترل اشاره شده و در یک پروژه عملی نیز نمایش داده شده است.
پس از تسلط بر طراحی و پیاده سازی نقاط کنترل از نگاه یک فتوگرامتریست، نقاط کنترل از دید یک متخصص GPS بیان می شود.
برای رسیدن به دقت های بالا نمیتوان از GPS استفاد کرد. بنابراین به فراخور دقت مورد نیاز پروژه، می باییست از ابزار مناسبی برای برداشت نقاط کنترل استفاده شود. پس از انتخاب یک دستگاه مناسب، باید دانست که از چه روش هایی(STATIC ,RTK, PPK) باید استفاده کرد.
با تماشای سرفصل های بالا، به مباحث نقاط کنترل تسلط نسبی پیدا خواهید کرد، ولی سوالی که بسیار بسیار مهم است، این می باشد که در چه مکان هایی نباید نقاط کنترل را پیاده سازی کرد؟ اگر در طراحی نقاط کنترل، یک یا چند نقطه به دلیل شرایط زمینی و وجود درختان و دکل های برقی غیرقابل پیاده سازی بود چه جایگزینی برای این نقاط باید در نظر گرفته شود؟
در این دوره به تمامی سوالات مربوط به مبحث نقاط کنترل، به طور مفصل پرداخت شده است.
- نحوه چیدمان نقاط کنترل
ما در پکیج نقشه برداری هایی با پهپاد، علاوه بر پاسخ به سوالات بالا، نحوه آرایش بندی منظم نقاط کنترل را در نرم افزار مربوط به ایجاد نقاط کنترل در نقشه برداری هوایی با پهپاد معرفی کرده و به طور کامل آموزش خواهیم داد. تمامی مطالب حول ایجاد نقاط کنترل در عملیات زمینی در دو بخش نرم افزاری و پیاده سازی در محیط پروژه به صورت عملی آموزش داده شده است.
در این دوره به تمامی سوالات مربوط به مبحث نقاط کنترل پرداخته ایم.
عملیات پردازش در نقشه برداری با پهپاد
زمانی که به یک نقشه نگاه می کنید و تمامی جزییات و اطلاعاتی را که از نقشه مورد نظر بخواهید، به دست آورید، متوجه این نکته خواهید شد که یکی از مهمترین بخش های تهیه یک نقشه، قسمت پردازش اطلاعات گردآوریی شده در مراحل پیشین خواهد بود. بخش پردازش یکی از مهمترین بخش های حوزه نقشه برداری با پهپاد می باشد، چرا که ویترین و ثمره نهایی برای تمامی مراحل گذشته از جمله طراحی مسیرهای پروازی و پرواز می باشد. پس داشتن دانش کافی برای کار با نرم افزار های پردازش، از مهمترین اولویت های متخصصین این حوزه می باشد.
در بخش پردازش دوره نقشه برداری با پهپاد، در ابتدا انواع تصاویر هوایی تحت شرایط نوری و جوی مختلف، نمایش داده خواهد شد تا با داده های تصویری این حوزه به طور کامل آشنا شوید. ممکن است که بنابر کیفیت و نوع تصاویر درخواستی در پروژه، نیاز باشد که استراتژی پردازشی در نرم افزار های پردازش تصویر تغییر یابد و یا به فراخور پروژه از نرم افزار پردازش تصویر دیگری استفاده شود، در این دوره به انواع نقشه های خروجی نرم افزار های پردازش تصویر از جمله:
- ابر نقطه کم تراکم(Tie point cloud)
- ابر نقطه پرتراکم(Dense point cloud)
- DEM
- Ortho mosaic
پرداخته خواهد شد.
مچینگ تصاویر (image matching )چیست؟
در قسمت پردازش به مفاهیم اتصال تصاویر به یکدیگر(matching) پرداخته شده است. در این بخش تصاویر به یکدیگر به گونه ای متصل می شوند که بعد ارتفاعی به دست می آید. مهمترین چالش های پیش روی یک پروژه نقشه برداری هوایی، مباحث مرتبط با matching بوده و همچنین بهترین خروجی ها با دقت بالا نیز از دل یک عملیات matching مناسب بیرون خواهد آمد. بعد از آشنایی با مفاهیم matching و نحوه انجام این عملیات و همچنین نرم افزار مورد نیاز برای آن، انواع پروژه های حوزه نقشه برداری هوایی به طور کامل توضیح داده خواهد شد. در این دوره سعی بر آن شده که نرم افزار های پردازش تصویر به صورت پروژه محور و متناسب با نیاز آموزش داده و از مسائل حاشیه ای پرهیز شود.
به عنوان نمونه، مراحل پردازش تصویری را که در نرم افزار متاشیپ به صورت پروژه محور طی شده است، به ترتیب زیر می باشد:
- توجیه نسبی(Align) به همراه تمامی تنظیماتی که باید در پنجره مربوط به آن انجام شود.
- تاثیر توجیه نسبی بر دقت و خروجی پروژه
- تبدیل سیستم مختصات پروژه
- وارد کردن نقاط کنترل (نحوه صحیح وارد کردن و مشخص کردن نقاط کنترل)
- بهینه سازی توجیه مطلق
- کالیبراسیون خودکار دوربین(کالیبراسیون و اهمیت آن)
- نحوه گرفتن خروجی های مورد نیاز و توضیح درباره تنظیمات هر یک از خروجی های ذکر شده.
- در انتها نیز نحوه ساخت انیمیشن سه بعدی از فضای پروژه به صورت گرافیکی در نرم افزار متاشیپ به صورت کامل از صفر تا صد آموزش داده می شود.
مدرس دوره نقشه برداری هوایی
مهندس مصطفی کرمی مدرس دوره آموزش نقشه برداری هوایی با پهپاد، دارای مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گرایش فتوگرامتری میباشند. ایشان از سال 1395 به طور تخصصی فعالیت خود را در حوزه نقشه برداری هوایی آغاز نموده و بیش از 100 هزار هکتار رزومه در خصوص پروژه های پهپادی در مناطق مختلف کشور به وسیله پهپاد های مولتی روتور، بال ثابت و VTOL را داشته اند. همچنین فعالیت های خود را در حوزه آموزش از سال 1398 آغاز نموده و با شرکت ها و سازمان های متعددی همکاری نموده اند. برگزاری بیش از هشتاد و سه دوره آموزش نقشه برداری هوایی با پهپاد، مسئول، مربی آموزش جامع فتوگرامتری و سرپرست پروژه های نقشه برداری هوایی و افتخار تدریس و تجهیز بسیاری از شرکت ها و سازمان های دولتی و خصوصی جهت راه اندازی واحد نقشه برداری هوایی از جمله فعالیت های تخصصی ایشان می باشد.
این دوره مناسب چه کسانی است ؟
- افرادی که در طول سال نیاز به پشتیبانی دارند
- علاقه مندان به نقشه برداری با پهپاد
- مهندسین نقشه بردار
- ناظرین پروژه های پهپادی
- افرادی که کاملا به دنبال دوره پروژه محور و کاربردی هستند
- افرادی که زمان کافی برای شرکت در دوره های حضوری ندارند
رضایت دانشجویان
با ثبت نظر خود میتوانید به کیفیت هرچه بیشتر دوره های مسترپی کمک کنید.
پاسخها
واقعا ارزش این دوره خیلی بیشتر از قیمتش میرزید . صحبت هایی توی این دوره زده شده که با تجربه 4ساله توی هیچ دوره حضوری نشنیده بودم . ممنون از تیم پر تلاش مسترپی
سلام ابوالفضل عزیز . ممنون از لطف شما
ممنون از شما ابوالفضل عزیز
خیلی جالبه ???????? من برای این اطلاعاتی که شما رایگان گذاشتید 7تومن پول داده بودم .
سلام خدمت شما . تشکر میکنم بابت بررسی دقیقتون از دوره های موجود در بازار . امیدواریم تونسته باشیم با دوره رایگان کمکی به دانشجویان و علاقه مندان به نقشه برداری هوایی کرده باشیم.
سلام . این دوره مثل دوره حضوری گواهی پایان دوره میدید ؟
سلام رامین عزیز . بله پس از پایان دوره برای شما گواهی صادر خواهد شد که میتوانید از آن استفاده کنید
سلام خدمت شما . برای شرکت توی این دوره پیش نیازی میخواد که بلد باشیم ؟
سلام . خیر نیازی نیست . تمامی مباحث از صفر تا صد به طور کامل توضیح داده شده است .
سلام وقت بخیر . من نمیدونستم دوره آنلاین هم برگزار میشه . این دوره بهتره یا حضوری شرکت کنیم ؟
سلام امیرحسین عزیز . مطالب گفته شده در آموزش آنلاین دقیقا مثل دوره حضوری بیان شده است . شما در این دوره نه تنها همه مطالب رو یاد میگیرید بلکه میتونید ویدئوهای آموزشی را چندین بار مشاهده کنید تا کاملا مباحث را یاد بگیرید . دوره حضوری 20 تا 30 ساعت آموزش داریم اما در دوره آنلاین نقشه برداری هوایی مسترپی 70 ساعت آموزش کاربردی برای شما فراهم شده است . همچنین یکی از مزیت های این دوره این است که میتوانید ( در صورت نیاز و اختیار خود ) پس از پایان دوره با تخفیف ویژه به صورت عملی 2 تا 3 روز تمرین داشته باشید.
من این دوره رو 6 ماه پیش شرکت کردم . اومدم فقط تشکر کنم بابت آموزش دقیقتون . هرچی پروژه دارم میگیرم فقط و فقط بخاطر همین دوره خوبتونه و قطعا سرم خلوت تر بشه دوره حضوری شمارو هم شرکت میکنم
ممنون از لطفت سینای عزیز . امیدوارم در بالاترین درجات کاری ببینمت