مارجراجویی در جزیره پهپاد ها مکانی برای آموزش پهپاد

با آموزش کامل پهپاد در این جزیره، به جمع پهپادی‌ها ملحق شو

ما در جزیره پهپاد‌ها، شما را با مراحل آشنایی و یادگیری پهپاد به صورت پله به پله همراهی می‌کنیم. آشنایی با حوزه های پهپاد و کاربرد پهپاد در همه زمینه‌ها از جمله آموزش کامل پهپاد، ثبت نام گواهی‌نامه پهپاد، مدارک مورد نیاز پهپاد برای ثبت پلاک پهپاد، نحوه بیمه کردن پهپاد شما، نحوه دریافت مجوز و آشنایی با سازمان‌‌های مرتبط با پهپاد و هر آنچه که شما در ابتدای مسیر تا انتها به آن نیاز داری رو در این صفحه فراهم کردیم. این صفحه نقشه راه شما برای رسیدن به آرزوهایتان است.

آموزش کامل پهپاد
کدام حوزه پهپادی را انتخاب می‌کنی؟

آشنایی با حوزه‌های پهپادی و یادگیری پهپاد تو حوزه انتخابیت

به طور کلی پهپاد‌ها در سه حوزه نقشه برداری، تصویربرداری و کشاورزی به کمک ما می‌آیند. آموزش‌های مورد نیاز پهپاد در هر سه حوزه گفته شده رو مسترپی برات آماده کرده و فقط کافیه سه بخش زیر رو مطالعه کنی و با شناخت و علاقه، آموزش پهپاد مورد نیاز تو حوزه خودت شروع کنی.

صفر تا صد نقشه برداری هوایی
صفر تا صد تصویربرداری
انتخاب پهپاد مناسب

انتخاب پهپاد و شروع آموزش‌های مورد نیاز آن

حوزه‌های کاری پهپادها رو خوندی و باهاشون آشنا شدی. میبینم که به یکیشون بیشتر علاقه مند شدی.

خب حالا وقتشه که به پی‌شاپ که نمایشگاه دائمی مسترپی هست، یه سر بزنی و پهپاد‌های حوزه خودتو در درجه اول فیلتر بعدش با هم مقایسه کنی. اینم بگم که نگران یادگیری پهپادتم نباش، اون با ما. اول برو و پهپاد خودتو انتخاب کن بعد بیا که با هم ادامه بدیم.

راستی اگر نتونستی پهپاد مورد نیازتو پیدا کنی و تو انتخاب گیج شدی، اصلا نگران اونم نباش و از قسمت تماس با مسترپی از ما راهنمایی بگیر. ما اینجاییم که بهترین انتخاب رو داشته باشی.

پهپادهای کشاورزی
پهپادهای نقشه برداری
پهپادهای تصویربرداری
یادگیری پهپاد، مهم‌ترین وظیفه تو

مراحل یادگیری و آموزش پهپاد

حالا که فیلد مورد نظرتو با پهپادی که به کارت میاد رو انتخاب کردی ( برای مثال آموزش نقشه برداری هوایی با پهپاد )، نوبت به آموزش میرسه.

آموزش خلبانی پهپاد

نرم افزار‌های مدیریت پرواز پهپاد بخصوص آموزش نرم افزار dji pilot 2 که جدیدترین نرم افزار حال حاضر میباشد

قوانین و مقرراتی که ما و پهپادمون باید ازشون پیروی کنیم

در ادامه همشونو توضیح دادیم، حتما ببین.

مرحله اول : دوره آشنایی با اصول و مدیریت خلبانی پهپاد

دوره آموزش خلبانی پهپاد الفبای آموزش پهپاد هست و برای ما کاربرای پهپاد مثل نقشه راه می‌مونه. شما با گذروندن این دوره، نسبت به مبانی و علم پرواز آشنا می‌شوید. این بخش اولین آموزشی است که شما باید برای ورود به حوزه پهپادی پشت سر بگذارید. مبانی علم پرواز، ساختارشناسی داخلی و خارجی پهپاد و مهارت های مورد نیاز در سه بخش قبل،حین و بعد پرواز، از جمله سرفصل‌های دوره می‌باشد. پیشنهاد میشود برای اطلاعات بیشتر آموزش نرم افزار dji pilot 2 را نیز مشاهده کنید که تمامی پهپاد های نسل جدید از این نرم افزار استفاده میکنند.

 برای اطلاعات بیشتر در مورد این دوره می توانید روی لینک زیر کلیک کنید.

دوره یادگیری اصول خلبانی پهپاد

مرحله دوم : دوره‌های نرم افزاره مدیریت پرواز پهپاد

پهپادی که شما در پی شاپ انتخاب کرده‌اید و یا از قبل در اختیار دارین، ً دارای یک نرم افزار مدیریت پرواز می‌باشد. در این بخش سه نرم افزار پرکاربرد برای شما به صورت پکیج آموزشی درآمده است که با گذراندن آن بدون هیچ مشکلی میتونید پهپاد تون رو به پرواز دربیاورین.

مرحله سوم : دوره قوانین و مقررات هوانوردی در حوزه پهپاد

همینطور که هر وسیله نقلیه عمومی از یک سری قوانین به عنوان آیین نامه رانندگی پیروی می کند، پهپادها نیز از این دسته از قوانین جدا نیستند. سازمان هواپیمایی کشوری مجری قانون گذاری بر حوزه پهپاد بوده و قوانین را برای تهیه و استفاده از پهپاد ها تنظیم می‌کند.

شما باید بر این دسته از قوانین مسلط شوید تا در اجرای پروژه‌های پهپادی خود دچار مشکل نشوید. این بخش به طور کامل، این قوانین را برای شما آورده و به طور خلاصه و کاربردی هر قانون را توضیح می‌دهد.

قوانین و مقررات پهپاد
چه مدارکی برای پهپاد می‌خوایم؟

اخذ گواهینامه و مجوز پهپاد

بازم سلام، تبریک میگم. تو در یادگیری پهپاد موفق بودی و الان یه خلبان پهپاد هستی. اینو من و تو میدونیم ولی بقیه آدما هنوز متوجهش نشدن. برای اینکه همه کشور متوجه بشن که تو دیگه تو کارت ماهری، باید مجوز خلبانی پهپاد که مثل گواهی‌نامه میمونه رو داشته باشی. مجوز پهپاد، پلاک کردن پهپادت و یه سری مدارک مثل گواهینامه خلبانی پهپاد رو از سازمان هواپیمایی کشوری میگیری و در انتها پهپاد خودتو بیمه می‌کنی تا از خسارت احتمالی جلوگیری کنی. قسمتای زیر رو حتما بخون، چون توضیحات تکمیلی همینایی بود که گفتم.

گواهی خلبانی

نحوه دریافت گواهینامه خلبانی

گواهینامه خلبانی یا پایان دوره RePL مدرکی است که شما پس از گذراندن دوره های خلبانی، مبانی پرواز و قوانین و مقررات هوایی دریافت میکنید. متصدی این حوزه سازمان هواپیمایی کشوری است داشتن این مدرک به معنی توانایی شما برای استفاده از پهپاد است و به نوعی مشابه گواهینامه رانندگی می باشد این مدرک پیش نیاز تمامی مدارکی است که باید داشته باشیم (پلاک پرنده و مجوز پرواز)

واحد‌های مجاز صدور مدرک

از طرف سازمان هواپیمایی کشوری به مجموعه هایی مجوز آموزش اصول و مبانی پهباد داده شده است این مجموعه ها با در اختیار داشتن مربیانی که به طور جداگانه مدرک مربی خلبانی پهپاد خود را از سازمان دریافت کردند، دوره برگزار میکنند با مراجعه به سایت سازمان لیست این شرکت ها را بررسی کنید.

نحوه آزمون و دریافت این مدرک

این دوره در دو بخش تئوری و عملی برگزار می‌شود که شرکت کنندگان مجموعه ۲۸ ساعت آموزش می بینند آزمون دوره در سه مرحله تئوری، شبیه ساز پرواز و عملی انجام می‌شود و پس از کسب نمره قبولی در سه مرحله فوق گواهینامه معتبر برای شما صادر خواهد شد. 

شرایط عمومی و مدارک مورد نیاز

شرایط لازم جهت حضور در دوره‌ی خلبان عمومی کنترل پهپاد (RePL):

متقاضی بر طبق قوانین باید حداقل 18 سال و حداکثر 60 سال سن را دارا باشد

تشکیل پرونده و تکمیل مدارک

همراه داشتن پرنده شخصی یا اجاره ای در حین دوره آموزشی

تمرکز و سلامت لازم جهت تمرین خلبانی پهپاد

کارت واکسن فیزیکی یا الکترونیکی کرونا (این بخش فقط در زمان شیوع بالای بیماری الزامی می باشد )

اصل کارت ملی و شناسنامه

مدارک لازم جهت ثبت نام و تشکیل پرونده در سامانه آموزش :

عکس پرسنلی ( رنگی / تمام رخ / زمینه سفید )

تصویر پشت و روی کارت ملی جدید ( رنگی )

تصویر تمام صفحات شناسنامه (رنگی)

گواهی عدم سوء پیشینه

تصویر آخرین مدرک تحصیلی / گواهی اشتغال به تحصیل / کارت دانشجویی معتبر

پلاک پرنده

نحوه دریافت پلاک پهپاد

پهپاد همانند سایر وسایل نقلیه عمومی مجوز و مدرکی برای جابجایی در سطح کشور شهرهانیاز دارد این مدرک همان پلاک پرنده می باشد متصدی صدور مدرک منحصراً سازمان هواپیمایی کشوری است و دیگر ارگان های دولتی و نظارتی نقشی در آن ندارند.

 

مواردی که در پلاک پهپاد قید می شود

در پلاک پهپاد همونطور که از اسم آن مشخص است سریال شاسی پهپاد ، سریال رادیو کنترل ،سریال حک شده بر روی جعبه پهپاد و مشخصات فردی صاحب دستگاه نوشته می شود

نحوه دریافت

برای دریافت پلاک پهپاد شما باید ابتدا در سایت https://uas.cao.ir/version2/ (سازمان هوایی کشور) به صورت حقیقی مدارک شخصی خود را وارد کرده و پس از تایید مدارک شخصی مدارک مرتبط با پهپاد را که به صورت کامل قید شده است آپلود کنید

پس از تایید کلیه مدارک، حدودا ۲ تا ۴ هفته بعد پلاک پهپاد به همراه هولوگرام سریال پلاک برای ادرس شما ارسال میشود

به چه پهپاد هایی پلاک داده می شود

تنها پهپاد هایی که به صورت قانونی وارد شده اند و فاکتور معتبر از نمایندگی های فروش پهپاد دارند در سامانه مورد تایید بوده و برای آنها پلاک صادر می شود در کنار فاکتور معتبر صاحب پهباد باید گواهی پایان دوره RePL را داشته باشد.

مجوز پرواز

نحوه دریافت مجوز پرواز

مجوز پرواز مدرک موقتی برای مدت زمان محدود می باشد با داشتن مجوز حذف پرواز مطابق آنچه در آن نوشته شده است را دارید و در صورت نداشتن مجوز پرواز شما در هر شرایطی غیر قانونی بوده و طبق قوانین نظارتی حاکم بر این حوزه با شما برخورد می شود.

 

مدارک لازم جهت اخذ مجوز

مدارک لازم شامل پلاک پهپاد، گواهی خلبانی اپراتور و معرفی نامه ارگان ذی ربط، داشتن بیمه نامه بسته به نوع منطقه پرواز می تواند الزامی باشد

ارگان های اعطا کننده

بسته به نوع منطقه شهر و استانی که درخواست پرواز دارید ارگان اعطا کننده مجوز متفاوت میباشد در بعضی موارد فرمانداری وظیفه اعطای مجوز را دارد و در بعضی مواقع با توجه به شرایط امنیتی منطقه ارگان نظامی و امنیتی.  در گذشته به مجموعه فرمانداری و ارگان های نظامی و امنیتی یک شهر شورای تامین استان می گفتند که درخواست شما از طریق فرمانداری در شورای تامین استان بررسی شده و پس از تایید تمامی ارگان ها مجوز اعطا می شد.

در چه مواردی داشتن مجوز کافی نمی باشد

در مواردی امکان دارد که مجوز پروازی برای منطقه اخذ شده باشد که در بخشی از آن پادگان یا مجموعه از ارگان های نظامی وجود دارد ، در این صورت، شما علاوه بر اخذ مجوز رسمی باید به طور جداگانه با ارگان حاضر در آن منطقه هماهنگی‌های لازم را انجام دهید . به غیر از آن ، با پدافند مربوط به آن منطقه هماهنگی شوید تا سیستم های دفاعی خود را موقتا خاموش کند

بیمه پهپاد

نحوه تهیه بیمه پهپاد

بیمه ها در کل به دو دسته تقسیم می شوند بیمه پهپاد و بیمه شخص ثالث پهپاد حوادثی که شامل بیمه می شوند بسیار محدود بوده و شروط هر بیمه گذار جهت پرداخت خسارت متفاوت می باشد به طور کلی بهتر است با توجه به ارزش کنونی پهپادها آنها را بیمه کنید تا در زمان بروز حوادث خسارت کمتری را متحمل شوید.

 

نحوه دریافت بیمه

برای بیمه پهپاد ابتدا دستگاه شما باید ارزش گذاری شود جهت ارزش گذاری ، باید دستگاه خود را به مراکز معتبر که از سمت شرکت بیمه گذار معرفی شده است ببرید و بعد از آن طی نامه‌ای ارزش واقعی پهپاد شما برای شرکت بیمه ارسال می شود . سپس با توجه به ارزش دستگاه و شروط پرداخت خسارت بیمه گذار مبلغ بیمه مشخص و توسط شما پرداخت می شود

شروط کلی پرداخت خسارت

مواردی که شامل بیمه نمی‌شوند عبارتند از : 

در صورتی که شما مجوز پرواز نداشته باشد به هیچ عنوان شامل بیمه نمیشوید

در صورتی که حادثه ای برای دستگاه اتفاق بیفتد و این حادثه به دلیل اشتباه اپراتور باشد شامل بیمه نخواهد شد

در صورتی که مفاد داخل مجوز پرواز از لحاظ محدوده و ارتفاع پرواز رعایت نشود و از آن تخطی کنید،دستگاه شامل بیمه نمیشود

با توجه به مواردی که در بالا گفته شد تنها در صورتی که شما تمامی مجوزهای لازم را داشته باشید و خسارت ناشی از عدم عملکرد صحیح قطعات داخلی پهپاد باشد شامل بیمه میشود

در چه مواردی بیمه نامه الزامی است

در مواردی که پرواز پهپاد شما عامل خسارت جانی یا مالی به غیر شود بیمه شخص ثالث پهپاد الزامی می باشد

از این به بعد با چه سازمان‌های مرتبط با پهپاد سر و کار داریم؟

سازمان‌های مرتبط با پهپاد

این قسمت رو با یه مثال شروع می‌کنیم.

فکر کنید که می‌خواید یه کسب و کاری رو راه بندازید. برای گرفتن مجوز باید به چند سازمان و ارگان مراجعه کنید و مجوز‌های لازم رو دریافت کنید. در انتها هم تحت نظر یک صنف و یا سازمان مشغول کار بشید.

در حوزه پهپاد هم به همین شکل است که گرفتن گواهینامه، ثبت پلاک و گرفتن مجوز پرواز، نیازمند آشنایی و ارتباط شما با سازمان‌های مرتبط با پهپاد از جمله سازمان هواپیمایی کشوری و سایر نهاد‌ها برای هماهنگی و گرفتن مجور کار می‌باشد.

کمیته سیاست گذاری

کمیته سیاست گذاری و اعضای ناظر بر آن

انجام فعالیت در حوزه پهپاد نیاز به گرفتن مجوز می‌باشد. به این معنی که چندین سازمان و ارگان نظامی و غیرنظامی که در راستای حراست از آسمان کشور، حمل و نقل هوایی و واردات کالا در حال خدمت رسانی هستند، می‌بایست با یکدیگر هماهنگ شوند تا بتوانند مجوز پرواز شما را صادر کنند.
در همین راستا چندین نهاد مسئول و ذی ربط در کنار هم جمع شده اند تا کمیته‌ای را برای قانون‌گذاری در حوزه پهپاد‌های غیرنظامی تشکیل داده تا در خدمت رسانی  و مشخص نمودن مراحل اخذ مجوز پرواز، خلبانان پهپاد را یاری کنند.

کمیته‌ای است که با ریاست سازمان هواپیمایی کشوری و عضویت نمایندگان وزارت کشور (دبیرخانه شاک) ستاد کل، واجا، ودجا، سپاه، ناجا و قرارگاه پدافند هوایی کشور تشکیل و نسبت به سیاستگذاری خدمات پهپاد غیر نظامی در سطح کشور تصمیم گیری می نماید. در ادامه به توضیح مختصری از هر یک از ارگان‌های حاضر در این کمیته می‌پردازیم.

سازمان هواپیمایی کشوری

وظایف سازمان هواپیمایی کشوری

سازمان هواپیمایی کشوری دارای مسئولیت‌های متعددی از جمله، امور حمل و نقل مسافر و خلبانی و فرودگاهی را عهده‌دار بوده و هم‌چنین این سازمان به استناد قانون هواپیمایی، مصوب 1328 و الحاقات آن، اعضای مجوز پروازی به اشخاص و شرکت‌های فعال در این حوزه را بر عهده دارد.

ارتباط و ایجاد هماهنگی میان سازمان هواپیمایی کشوری، حراست کل و شورای تامین استان‌ها، موجب صدور مجوز پرواز پهپاد‌‌ها خواهد شد.

لازم به ذکر است که تنها مرجع متولی سازماندهی پرنده‌های هدایت پذیر از دور(پهپاد) غیرنظامی در ایران، سازمان هواپیمایی کشوری در گروه فوق سبک می‌باشد. هر گونه ادعا در رابطه با صدور پلاک و سازمان‌دهی پهپاد‌های غیرنظامی خارج از حیطه یاد شده مورد تایید سازمان هواپیمایی کشوری نمی‌باشد.

این نکته قابل ذکر است که نظارت بر روی سازمان‌دهی پهپاد‌ها به عهده سایر ارگان‌های نظامی می‌باشد که در ادامه به آن پرداخته ایم.

در انتهای این قسمت، آیین نامه مورد تایید سازمان هواپیمایی کشوری آورده شده و توضیحات تکمیلی آن برای شما عزیزان قرار داده ایم.

توضیحات تکمیلی سازمان هواپیمایی کشوری

سازمان هواپیمایی کشوری به استناد قانون هواپیمایی مصوب 1328 و الحاقات بعدی آن(مصوبات هیات وزیران سال 86 و 88) می‌گوید، همه امور پروازی و مجوز شرکت‌ها به عهده اوست. هم‌چنین در دستوراالعمل 52 نیز بخشی از این وظایف به عهده اسن سازمان قرار داده شده است.

مطابق با قانون اصلاح ماده 5 قانون هواپیمایی کشوری، مصوب تیر ماه 1328 و آیین نامه مدیریت و سازمان‌دهی وسایل پرنده فوق سبک غیرنظامی، مصوب 24/05/1386 هیات محترم وزیران و دستور العمل شماره 52 و 19046 در مورخ 25/04/1399 شورای امنیت کشور، سازماندهی چگونگی بکارگیری پهپاد‌ها با کاربرد غیرنظامی، این سند به عنوان شیوه‌نامه اجرایی آیین‌نامه مذکور و به منظور نظارت بر فعالیت کلیه بهربرداران و کاربران پهپاد و مالکین پهپاد و عملیات پرواز این نوع وسایل در حوزه غیرنظامی می‌باشد.

آیین‌نامه قوانین مقررات پهپاد به همراه لینک دانلود فایل

در اواخر سال 1399 و با روی کار آمدن جناب آقای محمد کنی به عنوان مسئول جدید کارگروه پهپادی سازمان هواپیمایی کشوری، در سال 1400 شیوه‌نامه جدید قوانین و مقررات پرنده‌های بدون سرنشین غیرنظامی(پهپاد) را منتشر نمودند. این شیوه نامه که با نام CAD 9060 از سوی این سازمان در یک فروردین ماه ۱۴۰۰ منتشر شده، شامل جدید ترین قوانین و مقررات مربوط به چگونگی دریافت سند و پلاک پهپادها توسط کاربران، نحوه اقدام برای اخذ مجوز شرکت های خدماتی، بهره برداران، طبقه بندی پهپادها و بسیاری نکات دیگر می‌باشد.

لینک دانلود آیین نامه قوانین مقررات پهپاد

دانلود آیین نامه پهپاد

سپاه پاسداران و بسیج

سپاه از جانب ستاد کل نیرو‌های مسلح دستور دریافت کرده‌اند که در صورت نیاز، پهپاد‌های متخلف را در حوزه استحفاظی خود توقیف نمایند.

 

نیرو انتظامی(ناجا)

مطابق با دستورالعمل 52 شورای امنیت کشور، مبنی بر سازماندهی بکارگیری از پهپاد‌های غیرنظامی، نیروی انتظامی کشور، ضابط قضایی اصلی در این حوزه محسوب می‌شود. نیروی انتظامی موظف به نظارت و اعمال قانون را دارد.

وزارت دفاع

بخشی از سازمان وزارت دفاع نیز موظف به نظارت بر روی پهپاد‌های نظامی می‌باشد. وزارت دفاع وظیفه نظارت و کنترل پهپادهای نظامی را دارد، دلایلی موجب نظارت وزارت دفاع بر روی پهپاد‌های غیرنظامی شده که در قسمت زیر مطرح خواهیم نمود.

  • تغییر کاربری پهپاد‌های غیرنظامی با اعمال برخی تغییرات بر روی پهپاد
  • استفاده از قطعات پهپاد‌های غیرنظامی در پهپاد‌های نظامی، وزارت دفاع

وزرات اطلاعات(واجا)

وزارت اطلاعات کشور نیز مطابق با وظیفه ذاتی خود و هم‌چنین مصوبات شورای عالی امنیت، در تمامی مراحل فعالیت پهپاد‌ها از جمله تایید صلاحیت‌ها و رصد فعالیت‌ها دخیل خواهد بود.

 

گمرک کشور

بنابر قوانین حاکم کشور، نظارت بر واردات پهپاد‌های نظامی و غیرنظامی از جانب وزارت صمت، وزارت اطلاعات و وزارت دفاع به گمرک محول شده است. بدیهیست که هر سه وزارت‌خانه نام برده بر نحوه واردات و توزیع پهپاد‌ها در سطح کشور نظارت خواهند کرد.


شورای تامین استان و شهرستان‌ها

این شورا طبق دستور العمل 52 وظیفه اعطای مجوز به پرواز‌ها و کاربران را دارد. در واقع این شورا با هماهنگی سازمان هواپیمایی کشوری و اطلاع رسانی به 5 نهاد نظامی و انتظامی و امنیتی کشور، این مجوز را صادر خواهد نمود.


سازمان پدافند غیرعامل

این سازمان با ابلاغیه‌ای از جانب ستاد کل نیرو‌های مسلح، وظیفه برنامه ریزی، سازماندهی و هماهنگی پهپاد‌های غیرنظامی را دارد.

شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری ایران

این شرکت وظیفه مراقبت پرواز به منظور حفظ ایمنی مسیر‌های هوایی را دارد. این شرکت نیز موظف به نظارت بر پرواز پهپاد‌ها و جلوگیری از عدم تداخل آن با پرواز‌های باری و مسافربری را دارد

پدافند هوایی ارتش ایران(قرارگاه پدافندی خاتم الانبیا)

این نیرو طی ابلاغیه‌ای از جانب فرمانده کل قوا، خود را موظف به مقابله با پهپاد‌های ناشناس و بودن مجوز می‌داند.

اماکن ناجا و ستاد امر به معروف و نهی از منکر

ارگان‌های فوق در حوزه هلیشات و پهپاد‌های فیلم‌برداری برای مراسم‌ها و مجالس عروسی ورود کرده و بر فعالیت این گروه از کاربران پهپادی، نظارت خواهند نمود.

نکات تکمیلی سازمان‌های پهپادی

به تمامی مجوز‌ها و نظارت‌های فوق، مجوز ذاتی که هر بار باید از نهاد‌های مربوطه گرفته شود نیز باید اضافه کرد. به عنوان مثال:

  • در ساخت فیلم و پخش آن نیاز به مجوز وزارت ارشاد می‌باشد.
  • در امور خبری نیاز به هماهنگی صداو سیما می‌باشد.
  • برای تاسیس و بهره‌برداری واحدهای صنعتی نیاز به مجوز وزارت صمت می‌باشد.
  • در تولید سامانه‌ها و اقلام دفاعی نیاز به مجوز سمتا از وزارت دفاع است.
  • در امور سم‌پاشی و کشاورزی نیاز به مجوز از سمت وزارت جهاد و کشاورزی می‌باشد.

تبریک می گوییم!

همه نیازهای اولیه خلبانی را یاد گرفتید

حالا که این صفحه رو کامل خوندی، می‌تونی وارد صفحه اصلی بشی و همه آموزش‌ها و مقاله‌های مرتبطی که دوس داری رو بخونی. فقط یادت باشه که خودتو جدا از مسترپی ندون. هر لحظه که نیاز به کمک داشتی، فوری وارد صفحه تماس با مسترپی شو و از ما بخواه که راهنماییت کنیم.