آموزش ساخت تصویر پاتوراما با پهپاد
در این مقاله خواهیم خواند :

تصویر پانوراما با پهپاد

در این مقاله مسترپی درمورد عکسبرداری پانوراما با پهپاد صحبت خواهیم کرد. بدون شک پس از مطالعه این مقاله میتوانید دید بهتری از عکس برداری پانوراما با پهپاد داشته باشید.

پروسه عکاسی و تصویربرداری پانورامای هوایی با استفاده از پهپاد فیلم برداری می‌تواند پیچیدگی‌های زیادی داشته باشد، چرا که عوامل متعددی در آن تأثیرگذار هستند. اولین قدم در این فرایند، بررسی فاصله کانونی لنز پهپاد است تا مشخص شود چه نوع عکاسی پانورامایی با آن قابل انجام است. به طور کلی، هرچه فاصله کانونی لنز پهپاد بیشتر باشد، برای عکاسی هوایی مناسب‌تر خواهد بود. بیشتر پهپادهای موجود در بازار از لنزهای واید با فاصله کانونی معادل 24 میلیمتر یا 28 میلیمتر استفاده می‌کنند، اما برخی مدل‌ها از لنزهای با فاصله کانونی طولانی‌تر بهره می‌برند و حتی امکان زوم نیز دارند. به عنوان مثال، پهپاد Mavic 2 Zoom با لنزهایی با فاصله کانونی 24 تا 48 میلیمتر عرضه می‌شود که می‌تواند در عکاسی پانورامای هوایی بسیار مفید واقع شود. برای آموزش کار با پهپاد و خلبانی پهپاد پیشنهاد میشود مینی دوره رایگان مسترپی را مشاهده کنید.

شاید برایتان سوال پیش آید که چرا فاصله کانونی طولانی‌تر برای عکاسی پانورامای پهپاد مناسب‌تر است. دلیل اصلی این است که مانند عکاسی پانوراما با استفاده از سه‌پایه و لنزهای فوق‌عریض، در هنگام استفاده از لنزهای واید به دلیل انحراف زیاد تصاویر، چسباندن عکس‌ها به یکدیگر بسیار دشوار است. در نتیجه، استفاده از لنز با فاصله کانونی طولانی‌تر، این مشکلات را کاهش می‌دهد و فرآیند ترکیب تصاویر را راحت‌تر می‌کند.

آموزش عکس برداری پانوراما با پهپاد

عکاسی پانوراما با پهپاد

ترکیب عکس‌های پانورامای گرفته‌شده با فاصله کانونی طولانی‌تر بسیار ساده‌تر است. بنابراین، اگر پهپاد شما از لنز زوم بهره می‌برد، حتماً هنگام عکاسی پانورامای هوایی از این قابلیت استفاده کنید.

دومین عاملی که باید به آن توجه کنید، دیافراگم دوربین است. بسیاری از پهپادهای موجود در بازار دارای دیافراگم ثابت هستند، اما مدل‌های پیشرفته‌تر امکان کنترل کامل دیافراگم را به شما می‌دهند. این قابلیت به شما این امکان را می‌دهد که دیافراگم را کمی ببندید تا کنتراست و وضوح تصویر بیشتری به دست آورید. اگر پهپاد شما این قابلیت را دارد، پیشنهاد می‌شود حتما از دیافراگمی استفاده کنید که بیشترین جزئیات ممکن را ثبت کند. البته، این موضوع به شرایط عکاسی نیز بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر در صحنه نور کافی وجود ندارد، به‌ویژه در شرایطی که باد می‌وزد، بهتر است دیافراگم را کمی افزایش دهید تا از استفاده از سرعت شاتر طولانی‌تری جلوگیری کنید. این تنظیمات می‌توانند کمک کنند تا تصاویر روشن‌تر و دقیق‌تری ثبت کنید.

نکات عکسبرداری پانوراما با پهپاد

عامل بعدی که باید به آن توجه کنید، سرعت شاتر است. معمولاً وزن و ابعاد کلی پهپاد تأثیر زیادی بر پایداری آن در هوا، به‌ویژه در شرایط باد دارا هستند. به طور کلی، هرچه پهپاد سنگین‌تر و بزرگ‌تر باشد، در مقایسه با پهپادهای سبک‌تر و کوچک‌تر، راحت‌تر می‌تواند در هوا معلق بماند. بنابراین، سرعت شاتری که انتخاب می‌کنید بستگی زیادی به عوامل مختلفی همچون شرایط محیطی، اندازه و وزن پهپاد، و پایداری آن در هنگام شناور بودن در آسمان دارد.

حتی اگر برخی پهپادها از حالت Tripod نیز پشتیبانی کنند، این بدان معنا نیست که شما می‌توانید از آن‌ها برای عکاسی با نوردهی طولانی استفاده کنید. عواملی مانند لرزش ناشی از چرخش پروانه‌های پهپاد و تأثیرات باد می‌توانند به سادگی لرزش‌هایی ایجاد کنند که باعث خراب شدن تصاویر شما می‌شوند. پس باید این موارد را در هنگام انتخاب تنظیمات مدنظر داشته باشید.

از آنجایی که هدف ما گرفتن یک عکس پانورامای با رزولوشن بالا و دامنه دینامیکی وسیع است، همیشه باید اطمینان حاصل کنید که از ایزو پایه دوربین خود، که معمولاً حدود 100 است، استفاده می‌کنید. علاوه بر این، ایزو خودکار را غیرفعال کنید، زیرا این تنظیم باعث تغییر نوردهی می‌شود و فرآیند ترکیب تصاویر در مرحله ویرایش را دچار مشکل خواهد کرد.

در نهایت، قبل از گرفتن اولین عکس، اطمینان حاصل کنید که فوکوس به درستی انجام شده است. معمولاً با لمس قسمتی از صحنه که بیشترین کنتراست لبه‌ای را دارد، می‌توانید فوکوس را تنظیم کنید. سپس بررسی کنید که فوکوس دقیقاً در محل مورد نظر شما انجام شده است. آخرین چیزی که می‌خواهید این است که مجموعه‌ای از عکس‌ها را با فوکوس نادرست ثبت کنید.

همانطور که در مقاله عکاسی پانوراما ذکر کردیم، باید مطمئن شوید که تنظیمات فوکوس و نوردهی در تمام طول فرآیند عکاسی پانوراما ثابت باقی می‌ماند. این بدان معناست که پس از انجام فوکوس، باید دوربین را به صورت افقی از یک طرف صحنه به سمت دیگر حرکت دهید و مراقب هرگونه تغییر قابل توجه در میزان نور باشید.

اگر احساس می‌کنید که بخشی از آسمان بیش از حد روشن شده است، برای جلوگیری از نوردهی بیش از اندازه، سرعت شاتر را کاهش دهید. به یاد داشته باشید که در مقایسه با دوربین‌های دیجیتال خودتان، پهپادها معمولاً از دوربین‌هایی با سنسورهای کوچک‌تر استفاده می‌کنند که محدوده دینامیکی کمتری دارند. این محدودیت می‌تواند شانس شما برای بازیابی هایلایت‌ها و سایه‌ها را در زمان ویرایش کاهش دهد، بنابراین باید تنظیمات خود را با دقت و توجه انتخاب کنید.

تنظیمات پهپاد برای عکس پانوراما

دقیقاً مانند عکاسی با دوربین دیجیتال که بهتر است از فرمت Raw استفاده کنید، در عکاسی پانورامای با پهپاد نیز باید از همین فرمت بهره ببرید. این کار به شما این امکان را می‌دهد که جزئیات بیشتری از تصویر به دست آورید و در فرآیند ویرایش انعطاف‌پذیری بیشتری داشته باشید. علاوه بر این، باید به تنظیمات کراپ توجه کنید. اطمینان حاصل کنید که تصاویر شما بریده یا برش نمی‌خورند و از نسبت ابعاد اصلی دوربین پهپاد استفاده می‌کنید.

برای مثال، اگر از پهپاد DJI Mavic برای عکاسی پانوراما استفاده می‌کنید، باید نسبت ابعاد 4:3 را انتخاب کنید، زیرا این نسبت ابعاد، تنظیمات Native سنسور پهپاد است. انتخاب هر نسبت ابعاد دیگری، به جز 4:3، ممکن است باعث برش خوردن تصاویر Raw شما شود، که قطعاً چیزی نیست که بخواهید. بنابراین، انتخاب صحیح نسبت ابعاد اهمیت زیادی دارد تا تمام جزئیات تصاویر شما حفظ شوند. اگر به دنبال خرید هلی شات برای فیلم برداری هستید پیشنهاد میکنم تا از وبسایت پی شاپ دیدن کنید.

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش تصویر پانوراما با پهپاد

Picture of مصطفی کرمی
مصطفی کرمی

دارای مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گرایش فتوگرامتری. تجربه پرواز بیش از 100 هزار کیلومتر در طول 8 سال سابقه کاری موفق. برگزاری بیش از 83 دوره آموزش حضوری. افتخار تدریس و تجهیز بسیاری از شرکت ها و سازمان های دولتی و خصوصی جهت راه اندازی واحد نقشه برداری هوایی از جمله فعالیت های تخصصی ایشان می باشد.

مسترپی و مسترژئو در پادکست آموزشی نقشه برداری
دوره مهارت خلبانی
پهپاد سم پاش کشاورزی چیست ؟
نیما اباذری

پهپاد سم پاش چیست

پهپاد سم پاش چیست پهپاد سمپاش چیست ؟ در این مقاله از مسترپی در مورد پهپاد سمپاش صحبت خواهیم کرد و بعد از مطالعه این مقاله شما متوجه خواهید شد که پهپاد سمپاش برای شما قابل استفاده است یا خیر ؟ پهپاد سمپاش یکی از پیشرفته‌ترین فناوری‌های کشاورزی است که

توضیحات بیشتر »
نقشه طرح هادی
نیما اباذری

نقشه طرح هادی

طرح هادی یکی از مهم ترین برنامه های توسعه روستایی در ایران، طرح هادی است که به عنوان یک ابزار کلیدی برای ساماندهی و هدایت توسعه فیزیکی روستاها شناخته می شود. نقشه طرح هادی یکی از اساسی ترین اسناد در این برنامه است که به منظور بهبود کیفیت زندگی در

توضیحات بیشتر »
نقشه‌برداری هیدروگرافی
نیما اباذری

نقشه‌برداری هیدروگرافی چیست

هیدروگرافی در این مقاله از وبسایت مسترپی در مورد هیدروگرافی یا همان نقشه برداری دربایی صحبت خواهیم کرد. در این فرآیند از تجهیزات و فناوری‌های متنوعی مانند سونار، GPS دقیق، لیدار و داده‌های سنجش از دور استفاده می‌شود تا تصویری کامل و دقیق از محیط‌های آبی به دست آید. نقشه

توضیحات بیشتر »
نقشه برداری زیرزمینی
نیما اباذری

نقشه برداری زیرزمینی

نقشه برداری زیرزمینی نقشه برداری زیر زمینی چیست ؟ در این مقاله از وبسایت مسترپی در مورد مفهوم نقشه برداری زیر زمینی و هر آنچه در مورد آن باید بدانیم مانند روش های نقشه برداری زیرزمینی و چالش های آن صحبت خواهیم کرد. نقشه برداری زیر زمینی چیست ؟ نقشه

توضیحات بیشتر »
نقشه برداری با لیزراسکنر
نیما اباذری

نقشه برداری با لیزراسکنر

نقشه برداری با لیزراسکنر نقشه برداری با لیزراسکنر های زمینی را در این مقاله از مسترپی بررسی خواهیم کرد. نقشه‌برداری با لیزر اسکنرهای زمینی یکی از دقیق‌ترین روش‌های برداشت اطلاعات سه‌بعدی است که در پروژه‌های عمرانی، معماری و باستان‌شناسی استفاده می‌شود. در این مقاله، کاربردها، مزایا و انواع لیزر اسکنرها

توضیحات بیشتر »

دقت نقشه برداری با پهپاد

دقت نقشه‌برداری با پهپاد: بررسی از نظر علمی و تجربه بازار کار نقشه‌برداری با پهپاد که به عنوان فوتوگرامتری پهپادی یا نقشه‌برداری هوایی نیز شناخته می‌شود، با ارائه روش‌هایی با وضوح بالا، مقرون‌به‌صرفه و کارآمد، جمع‌آوری داده‌های مکانی را متحول کرده است. دقت نقشه‌برداری با پهپاد به عوامل متعددی از

توضیحات بیشتر »