دوره آموزشی محلول پاشی و نکات آن

نیما اباذری · 27 \ شهریور \ 1401

محلول پاشی و نکات آن

محلول پاشی صحیح به روشی گفته می‌شود که در آن کل مساحت سطح پوشیده شود. امروزه بیش از ۵۰ درصد سمپاشی‌های انجام گرفته بی‌دلیل بوده و به دلیل عدم رعایت محلول پاشی صحیح نه تنها باعث از بین رفتن آفت‌ها نخواهد شد، بلکه حشرات مفید را نیز از بین می‌برد. از این رو بهتر است در ادامه راهنمای محلول پاشی و نکات آن را مطالعه کنید تا بتوانید روش صحیح محلول پاشی و زمان مناسب آن و همپنین بسیاری از نکات مهم دیگر را بیاموزید.

محلول پاشی صحیح چگونه است؟

برای اینکه بتوانید یک محلول پاشی صحیح داشته باشید در ابتدا باید زمان مناسب آن را بدانید. سپس با استفاده از ابزار مناسب اقدام به محلول پاشی کنید. از طرفی نوع محلول، مقدار آب مورد استفاده، میزان سم و… نیز در آن دخیل هستند. همگی این موارد در موفقیت محلول پاشی مؤثر خواهد بود.

محلول پاشی چه زمانی انجام می‌شود؟

بهترین زمان محلول پاشی رسیدن میزان آفت به زیان اقتصادی است. به عنوان مثال در گلخانه‌ها تنها در صورت مشاهده حشرات سم پاشی انجام می‌گیرد. همچنین با توجه به زمان هجوم آفات به مزارع و باغات در هر سال می‌توان اقدام به سم پاشی کرد. علاوه بر آن محلول پاشی باید در ساعات خنک روز و نور کم انجام شود البته این موضوع برای سم‌های سیستمیک توصیه می‌شود.

محلول پاشی و نکات آن

توجه به میزان آب مورد نیاز در محلول پاشی و نکات آن

توجه به PH آب در زمان ترکیب با سم مهم است. زیرا PH بالا مانع از ترکیب مناسب آن‌ها خواهد شد. PH مناسب برای آب در زمان تهیه محلول بین ۵. ۵ تا ۶. ۵ است. بهتر است این کار از طریق دستگاه کنترلگر انجام شود.

میزان مناسب محلول روی گیاه

اسپری کردن محلول روی گیاهان باید یکنواخت بوده و به صورت شبنم روی آن‌ها بنشیند. در صورت اسپری کردن محلول بیش از اندازه، سلول‌های گیاه دچار مشکل شده، روزنه‌ها بسته و جذب انجام نخواهد شد. بهتر است محلول پاشی با سرعت متوسط و به طور یکنواخت انجام شود.

ابزار مناسب، مهمترین نکته در محلول پاشی و نکات آن

استفاده از ابزار مناسب در محلول پاشی و نکات آن بسیار مهم است. ابزار با کیفیت علاوه بر افزایش میزان تأثیر سم، میزان استفاده از آن را نیز کاهش می‌دهد. به عنوان مثال نازل اسپری باید قطرات بسیار کوچکی را اسپری کند تا تأثیر آن افزایش یابد. در نهایت ابزار خوب هزینه را نیز کاهش می‌دهد.

قبل از سم پاشی به چه نکاتی توجه شود؟

مهم‌ترین اقدام پیش از محلول پاشی مشورت با یک متخصص است. زیرا باید سم را با توجه به نوع آفت و نوع درخت و همچنین فصل آن انتخاب کرد. استفاده از سم به صورت خودسرانه می‌تواند باعث آسیب به گیاه شود. توجه به برچسب روی بسته سم نیز بسیار مهم است. زیرا نکات مهمی در رابطه با مصرف آن را ارائه کرده است. ابزار مناسب برای محلول پاشی نیز باید آماده باشد.

به عنوان مثال با توجه به ارتفاع درخت باید نوع نازل تغییر کند. استفاده از وسایل ایمنی در زمان محلول پاشی نیز بسیار مهم است. وجود چرم در لباس بسیار خطرناک بوده و سم را به خود جذب می‌کند. دوز مصرفی نیز باید با توجه به نظر کارشناس مشخص و استفاده شود. هرگز نباید به صورت خودسر میزان آن را تغییر داد.

محلول پاشی و نکات آن

پس از محلول پاشی و نکات آن چه اقداماتی مفید است؟

لباس‌های استفاده شده حین سم پاشی حتماً باید پیش از رفتن به منزل تعویض شوند. زیرا در غیر اینصورت مواد سمی وارد منزل خواهند شد. استحمام بعد از سم پاشی شدیدا توصیه می‌شود. زیرا ممکن است سم از لباس عبور کرده و با بدن تماس پیدا کرده باشد. ظروفی که در آن محلول تهیه شده است باید حتماً تمیز و شسته شود. سموم باقی مانده حتماً در محلی خنک و مناسب نگهداری شود.

سمپاشی‌های نوین با پهپاد کشاورزی

با توسعه هر چه بیشتر ابزار‌های مورد استفاده در محلول پاشی و نکات آن، استفاده از پهپاد می‌تواند روشی نوین در انجام این کار محسوب شود. سمپاشی هوایی فرایند کار را سریعتر و با کیفیت‌تر انجام داده و در نهایت باعث بهره وری کشاورزی خواهد شد.

استفاده از پهپاد چه مزایایی به دنبال دارد؟

استفاده از پهپاد می‌تواند انجام فرایند محلول پاشی را تسهیل کند. به طوریکه زمان محلول پاشی با استفاده از این فناوری چندین برابر کاهش می‌یابد. به همین دلیل این روش به سرعت در حال جایگزین شدن با روش‌های سنتی محلول پاشی است.

کاهش مصرف سم و آب

طبق اطلاعات دریافت شده استفاده از این روش می‌تواند تا ۳۰ درصد میزان مصرف سم را کاهش دهد. این میزان علا‌وه بر کاهش هزینه، از نظر زیست محیطی نیز بسیار اهمیت دارد.

میزان مصرف آب با استفاده از این روش نیز به شدت کاهش خواهد یافت. به طوری که می‌توان گفت برای محلول پاشی یک هکتار زمین تنها ده لیتر آب به کار می‌رود. این موضوع با توجه به کم آبی موجود از اهمیت بالایی برخوردار است. به دلیل وجود امکاناتی مانند تنظیم ارتفاع و یا تشخیص موانع در زمان پرواز پهپاد می‌توان از ظرفیت‌هایی مانند محلول پاشی در باد، محلول پاشی یکنواخت و محلول پاشی در شب نیز بهره برد.

محلول پاشی و نکات آن

آیا استفاده از پهپاد معایبی نیز دارد؟

یکی از نقاط ضعف پهپاد‌ها در زمان محلول پاشی مدت زمان کارکرد آن‌ها است. این دستگاه تنها امکان استفاده برای ۳ الی ۴ هکتار را داشته و پس از آن باید مجدداً برای استفاده شارژ شود. البته می‌توان این مشکل را با کمک باتری اضافه برطرف کرد. بنابراین در محلول پاشی و نکات آن باید به محدودیت‌های هر دستگاه نیز توجه شود.

پهپاد‌ها دستگاه‌های گرانقیمتی هستند

مشکل دیگر در استفاده از این ابزار قیمت بالای آن‌ها است. البته علاوه بر خرید این دستگاه، می‌توان آن را اجاره کرد که بدین ترتیب صرفه اقتصادی آن بسیار افزایش می‌یابد. شرایط جوی مختلف مانند باران نیز می‌تواند روی کارکرد پهپاد تأثیر داشته و آن را محدود کند که یکی دیگر از معایب این روش محسوب می‌شود.

نکات مهم در استفاده از پهپاد‌های کشاورزی

محلول پاشی هوایی نیز مانند محلول پاشی سنتی باید در زمان مناسب و در فصل موردنظر انجام شود. همچنین قوانین مربوط به بهترین ساعت سم پاشی در طول روز برای سم پاشی هوایی نیز کاربرد دارد.

آموزش کشاورزی

استفاده از پهپاد در حوزه کشاورزی بسیار رایج است و این موضوع باعث افزایش آموزش در این زمینه شده است. کلیه داوطلبانی که خواهان یادگیری این روش هستند در ابتدا باید در زمینه کشاورزی آموزش‌هایی را فرا بگیرند. بدین ترتیب علاوه بر شناخت پهپاد باید در زمینه آفات و بیماری‌های گیاهان نیز اطلاعاتی را در اختیار داشت. در کشاورزی هوشمند نیاز است تا استفاده از ابزار‌ها و فناوری‌های مرتبط با آن‌ها از طریق آموزش درست و اصولی و با هدف بکارگیری در صنعت کشاورزی یاد گرفته شده و به طور صحیح اجرا شوند.

محلول پاشی و نکات آن

مسترپی

مسترپی با سابقه ۵ ساله در زمینه آموزش تخصصی انواع پهپاد، تاکنون بیش از ۱۰۰ متخصص پهپادی تربیت کرده و پروژه‌های کشاورزی آن به بیش از ۵۰ هزار هکتار می‌رسد. دوره‌های حضوری این مجموعه در زمینه نقشه‌برداری زمینی وهوایی و آموزش کشاورزی هوشمند که همگی از طریق پهپاد صورت می‌گیرد می‌تواند بسیار کاربردی باشد.

آموزش پهپاد کشاورزی در محلول پاشی و نکات آن

در دوره‌های خلبانی تخصصی پهپاد کشاورزی، روش کار با پهپاد و بخش‌های مختلف آن به همراه نرم‌افزار برای استفاده در محلول پاشی و نکات آن آموزش داده خواهد شد. همچنین کلیه آموزش‌های مربوط به طرح پرواز، راهکار‌های عدم برخورد به مانع و نقشه‌برداری از زمین به همراه سرفصل‌های دیگر ارائه شده و سرویس دستگاه نیز به صورت عملی آموزش داده می‌شود. همگی این موارد کمک می‌کند تا فرد در نهایت با چندین ساعت آموزش عملی به طور حرفه‌ای وارد بازار کار شود.

نحوه استفاده از پهپاد در محلول پاشی و نکات آن

در ابتدا اپراتور با طی طول و عرض زمین نقشه‌ای از مختصات آن را به دست می‌آورد. بدین ترتیب تصویر و نقشه زمین تهیه خواهد شد. سپس برنامه نرم‌افزاری به طور خودکار عملیات را انجام می‌دهد. اپراتور می‌تواند در حین پرواز مواردی مانند ارتفاع پرواز و سرعت حرکت و همچنین سرعت پاشش را مشخص کند.

کلمه کلیدی: محلول پاشی و نکات آن

 

در این دوره چه یاد خواهید گرفت؟

مهارات هایی که در این دوره یاد خواهید گرفت

نقشه برداری

تصویر برداری

Data Science

Big Data

معرفی دوره از زبان مدرس

این دوره برای چه کسانی مناسب است؟

همه چی از یک ذهن دلسوز شروع شد،ذهنی که به دنبال سبک آموزشی بود که همه بتونن با هر شرایطی ازش بهره مند بشن،آموزشی با ساده ترین امکانات در دسترس.پس این روش چه فرقی با جاهای دیگه داره.آموزش مفید سه بخش داره .اوال باید احساس نیاز کنید که حتما حسش کردین که اینجا هستین. همه چی از یک ذهن دلسوز شروع شد،ذهنی که به دنبال سبک آموزشی بود که همه بتونن با هر شرایطی ازش بهره مند بشن،آموزشی با ساده ترین امکانات در دسترس.پس این روش چه فرقی با جاهای دیگه داره.آموزش مفید سه بخش داره .اوال باید احساس نیاز کنید که حتما حسش کردین که اینجا هستین. همه چی از یک ذهن دلسوز شروع شد،ذهنی که به دنبال سبک آموزشی بود که همه بتونن با هر شرایطی ازش بهره مند بشن،آموزشی با ساده ترین امکانات در دسترس.پس این روش چه فرقی با جاهای دیگه داره.آموزش مفید سه بخش داره .اوال باید احساس نیاز کنید که حتما حسش کردین که اینجا هستین.

نظرات شرکت کنندگان دوره

اطلاعات دوره

مدرس دوره

این دوره هیچ بخشی ندارد.

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • 0%