گوگل ارث انجین Google Earth Engine
در این مقاله خواهیم خواند :

گوگل ارث انجین Google Earth Engine چیست؟

Google Earth Engine (GEE) به عنوان ابزاری حیاتی برای پژوهشگران، محافظان محیط زیست و سیاست­مداران که نیاز به تحلیل تغییرات محیطی زمین در مقیاس جهانی دارند ظاهر شده است. به عنوان یک پلتفرم مبتنی بر فضای ابری، GEE دسترسی آسان به هزاران تصاویر ماهواره‌ای به همراه زیرساخت‌های پردازش قدرتمند را فراهم می‌کند که می‌تواند مجموعه داده‌های عظیم مکانی را به روش‌هایی پردازش کند که قبلاً غیرممکن یا به شدت پرهزینه بودند. استفاده گسترده از این پلتفرم به سرعت در حال دگرگون کردن روش‌های مطالعه زمین است.

گوگل ارث انجین (Google Earth Engine) یکی از قدرتمندترین ابزارهای تحلیل داده های مکانی و تصاویر ماهواره ای است که در کنار نرم افزار ویندی (Windy) می تواند به کاربران کمک کند تا اطلاعات دقیق تری از شرایط جوی و تغییرات محیطی به دست آورند. برای یادگیری نحوه استفاده از این ابزارها و ترکیب آن ها برای تحلیل داده های مکانی، می توانید آموزش نرم افزار ویندی هم را دنبال کنید.

مزایای استفاده از گوگل ارث انجین

  • تحلیل سری‌های زمانی بدون دردسر

درک تغییرات زیست‌محیطی اغلب به مقایسه داده‌ها در طول سال‌های متمادی نیاز دارد. GEE به کاربران این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به دانلود یا ذخیره داده‌ها به‌صورت محلی، تحلیل سری‌های زمانی بر روی تصاویر ماهواره‌ای انجام دهند. این قابلیت باعث می‌شود که رصد روندهایی مانند جنگل‌زدایی، گسترش شهری، سلامت محصولات کشاورزی و تغییرات مرتبط با آب‌وهوا تنها از یک پلتفرم کاربر پسند امکان‌پذیر باشد.

  • دسترسی به پردازش های گسترده

برخلاف پردازش جغرافیایی سنتی که معمولاً به سخت‌افزارهای گران‌قیمت و فضای ذخیره‌سازی گسترده نیاز دارد، GEE در بستر ابری عمل می‌کند. این بدان معناست که هر کسی که دسترسی به اینترنت (بدون تحریم) دارد می‌تواند از زیرساخت‌های Google برای تحلیل مجموعه داده‌ها در مقیاس های(مقیاس در نقشه برداری چیست؟) مختلف (مقیاسی غیر از مقیاس اصلی تصویر) استفاده کند. در نتیجه، دانشمندان در کشورهای در حال توسعه، سازمان‌های کوچک و پژوهشگران مستقل می‌توانند از همان ابزارهایی که مؤسسات با بودجه بالا در اختیار دارند بهره ببرند.

  • پشتیبانی از همکاری و آموزش

پلتفرم GEE سیاست های تشویقی بسیاری دارد، چرا که به راحتی می‌توان اسکریپت‌ها، نتایج وخروجی‌های داده‌ها را با دیگران به اشتراک گذاشت. هر فردی از این ابزار برای آموزش در زمینه سنجش از دور، علوم زمین و تحلیل داده استفاده می‌کنند و امکان یادگیری عملی بدون نیاز به سخت‌افزارهای تخصصی را فراهم می‌سازند. این پتانسیل همکاری و آموزش، به ایجاد یک جامعه در حال رشد از کاربران ماهر کمک می‌کند که می‌توانند مسائل زیست‌محیطی را به صورت مشترک حل کنند.

  • قابلیت سفارشی‌سازی و نمونه‌سازی سریع

editor کد و API به کاربران اجازه می‌دهند که تحلیل‌های خود را متناسب با نیازهای خاص خودشان تنظیم کنند. تنها با چند خط کد به زبان Java یا python، کاربران می‌توانند ایده‌های جدید را آزمایش کنند، الگوریتم­ها و روش‌‌های خود را اصلاح نمایند و خروجی‌هایی در عرض چند دقیقه ایجاد کنند. این انعطاف‌پذیری، GEE را به یک پلتفرم مناسب برای کاربران مبتدی و حرفه‌ای تبدیل می‌کند.

معایب استفاده از Google Earth Engine

در حالی که GEE مزایای زیادی ارائه می‌دهد، خالی از چالش نیست. اولین چالش برای کاربران ایرانی، نیاز به اینترنت بدون تحریم (استفاده از فیلتر شکن) است. برای مثال از دیگر چالش­ها، کسانی که با این مفاهیم اولیه پردازش تصویر و سنجش از دور(سنجش از دور چیست) آشنا نیستند ممکن است در یادگیری و فهم GEE با مشکلاتی مواجه شوند، به‌ویژه زمانی که نوبت به اسکریپت‌نویسی می‌رسد. علاوه بر این، برخی از مجموعه داده‌ها به ویژه داده‌های اختصاصی یا مربوط به یک محدوده محلی ممکن است در این پلتفرم در دسترس نباشند و نیاز باشد که کاربران از منابع داده خارجی داده­ها را وارد کنند.

ضرورت استفاده از گوگل ارث انجین

علیرغم این محدودیت‌ها، Google Earth Engine به عنوان یک پلتفرم ضروری برای هر کسی که با داده‌های جغرافیایی-مکانی در مقیاس بزرگ کار می‌کند می­­تواند نقش برجسته­ای داشته باشد. توانایی آن در تحلیل داده­های سری‌ زمانی، حذف محدودیت ناشی از هزینه مورد نیاز سخت‌افزار برای پردازش­های سنگین و ارتقای همکاری، آن را به یک منبع کلیدی برای مقابله با چالش‌های جهانی تبدیل می‌کند. یادگیری و استفاده از GEE فقط یک مهارت مفید نیست؛ این یک گام ضروری برای ساختن آینده‌ای آگاهانه‌تر و پایدارتر است.

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گوگل ارث انجین چیست؟

Picture of مصطفی کرمی
مصطفی کرمی

دارای مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گرایش فتوگرامتری. تجربه پرواز بیش از 100 هزار کیلومتر در طول 8 سال سابقه کاری موفق. برگزاری بیش از 83 دوره آموزش حضوری. افتخار تدریس و تجهیز بسیاری از شرکت ها و سازمان های دولتی و خصوصی جهت راه اندازی واحد نقشه برداری هوایی از جمله فعالیت های تخصصی ایشان می باشد.

مسترپی و مسترژئو در پادکست آموزشی نقشه برداری
دوره مهارت خلبانی
پهپاد سم پاش کشاورزی چیست ؟
نیما اباذری

پهپاد سم پاش چیست

پهپاد سم پاش چیست پهپاد سمپاش چیست ؟ در این مقاله از مسترپی در مورد پهپاد سمپاش صحبت خواهیم کرد و بعد از مطالعه این مقاله شما متوجه خواهید شد که پهپاد سمپاش برای شما قابل استفاده است یا خیر ؟ پهپاد سمپاش یکی از پیشرفته‌ترین فناوری‌های کشاورزی است که

توضیحات بیشتر »
نقشه طرح هادی
نیما اباذری

نقشه طرح هادی

طرح هادی یکی از مهم ترین برنامه های توسعه روستایی در ایران، طرح هادی است که به عنوان یک ابزار کلیدی برای ساماندهی و هدایت توسعه فیزیکی روستاها شناخته می شود. نقشه طرح هادی یکی از اساسی ترین اسناد در این برنامه است که به منظور بهبود کیفیت زندگی در

توضیحات بیشتر »
نقشه‌برداری هیدروگرافی
نیما اباذری

نقشه‌برداری هیدروگرافی چیست

هیدروگرافی در این مقاله از وبسایت مسترپی در مورد هیدروگرافی یا همان نقشه برداری دربایی صحبت خواهیم کرد. در این فرآیند از تجهیزات و فناوری‌های متنوعی مانند سونار، GPS دقیق، لیدار و داده‌های سنجش از دور استفاده می‌شود تا تصویری کامل و دقیق از محیط‌های آبی به دست آید. نقشه

توضیحات بیشتر »
نقشه برداری زیرزمینی
نیما اباذری

نقشه برداری زیرزمینی

نقشه برداری زیرزمینی نقشه برداری زیر زمینی چیست ؟ در این مقاله از وبسایت مسترپی در مورد مفهوم نقشه برداری زیر زمینی و هر آنچه در مورد آن باید بدانیم مانند روش های نقشه برداری زیرزمینی و چالش های آن صحبت خواهیم کرد. نقشه برداری زیر زمینی چیست ؟ نقشه

توضیحات بیشتر »
نقشه برداری با لیزراسکنر
نیما اباذری

نقشه برداری با لیزراسکنر

نقشه برداری با لیزراسکنر نقشه برداری با لیزراسکنر های زمینی را در این مقاله از مسترپی بررسی خواهیم کرد. نقشه‌برداری با لیزر اسکنرهای زمینی یکی از دقیق‌ترین روش‌های برداشت اطلاعات سه‌بعدی است که در پروژه‌های عمرانی، معماری و باستان‌شناسی استفاده می‌شود. در این مقاله، کاربردها، مزایا و انواع لیزر اسکنرها

توضیحات بیشتر »

دقت نقشه برداری با پهپاد

دقت نقشه‌برداری با پهپاد: بررسی از نظر علمی و تجربه بازار کار نقشه‌برداری با پهپاد که به عنوان فوتوگرامتری پهپادی یا نقشه‌برداری هوایی نیز شناخته می‌شود، با ارائه روش‌هایی با وضوح بالا، مقرون‌به‌صرفه و کارآمد، جمع‌آوری داده‌های مکانی را متحول کرده است. دقت نقشه‌برداری با پهپاد به عوامل متعددی از

توضیحات بیشتر »